الجمعة، 14 نوفمبر 2014

فته الكوارع بالخل والثوم


المقادير

2 حبة كوارع بتلو منظفه و مقطعة
نص كيلو أرز ابيض مستوى 
عدد 3 عيش بلدي اسمر
بصل
جزر
ورق لورا
حبهان
فلفل اسمود
ذبده
شوربة 
عصير طماطم 
معلقة صلصة طماطم
ثوم مفروم
كسبره جافه
ملح وفلفل
كوب خل 
سمن او زيت

طريقة التحضير

- قطعى العيش قطع صغيره وضعيه فى صينية فرن مع معلقة زبده وثوم وادخليه الفرن

- ثم نضع حلة ماء على النار ونتركها حتى تغلى 

- بعدما تغلى الماء انزلى بها الكوارع تغلى خمس دقائق 

- ثم صفيها من الماء واغسليها كويس جدا

- وحضرى حله اخرى وضعى بها ماء وتوابل وبصل وجزر وورق لورا وحبهان وفلفل اسود 

- وبعد ما تغلى الماء نضع بها الكوارع تغلى حتى تستوى كويس ثم صفيها من الشوربه وأتركيها 

طريقة عمل صلصة الكوارع

- -حضرى طاسه وضعى بها ملعقة سمنه وحمرى بها الثوم 

- وضعى بها صاصة الطماطم وعصير الطماطم وقلبيهم كويس وضعى معها شوية شوربه  الكوارع وملح وفلفل اسود 

- طريقة الطشه بالخل والثوم

- حضرى طاسه وبها معلقة سمن وحمرى بها الثوم حتى يحمر وبعدها ضعى شويه خل حوالى ربع كوب خل

-   وملح وفلفل اسود  وشوية شوربة كوارع ومعلقه من الصلصة اللى عملناها 

أزاى بقى هتقدميها 

- ضعى  شوربة الكوارع الساخنه على العيش وغطيه وأتركيها تشربه جيدا 

- بعدما يتشرب العيش ضعيه فى طبق التقديم ثم ضعى عليه طبقه من الارز 

- ثم ضعى عليهم الصلصه ومعاها طشة الخل وبعدها رصى الكوارع 

- وضعى معهم طبق صلصه طماطم 

ويمكنك عملها باللحمه الضانى أو الموزه بدل الكوارع 

وبالهنا والشفا 
مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات