الأحد، 6 أبريل 2014

طريقه عمل الشارلوت


المقادير 

2 معلقه نشا 
2 معلقه كاكاو
1 لتر لبن 
بسكويت 
سكر
فانيلا 
فاكه للتزين حسب الرغبه (أناناس- فراوله -كيوى -خوخ)

الطريقه 

-أحضرى أناء  وضعى به نصف كمية اللبن واحضرى أناء أخر وضعى به باقى كميه اللبن 
-ضيفى الى كل أناء منهم النشا وقلبى جيدا وبعدها ضيفى الفانيلا وقلبيهم كويس حتى يتقل القوام 
-ثم ضيفى فى أناء واحد منهم معلقتين من الكاكاو ليصبح بودينج بالكاكاو 
-ضعى البودينج فى بايركس وأدخليه الثلاجه حتى يتماسك ثم أخرجيه وضيفى عليه البسكويت وزينيه بقطع من الفراوله أوحسب الرغبه 
-بعدها ضيفى عليه الطبقه البيضه من البودينج وممكن (تعكسى تبقى الطبقه البيضه من تحت وطبقه البودينج الكاكاو تخليها من فوق )
-ثم أدخليه الثلاجه مره أخرى حتى يتماسك 
-وعند خروجه من الثلاجه زينيه بالفاكهه المحببه ليكى ولطفلك وقدميه بارد 

                                 وبالهنا والشفا 

0 التعليقات