مقادير العجينه
3 كوب دقيق
ملعقة ملح صغيرة
ملعقة خميرة كبيره
2 ملعقة سكر
ربع ملعقة فلفل أسود
شوية كمون
شوية كزبرة ناعمة
كوب زيت
كوب ماء دافي
مقادير الحشو
نص كيلو لحمه مفرومه
بصلة كبيرة
ملعقة بهارات
ملح وفلفل وشطه
2 فلفل أخضر
ثمرة طماطم كبيرة
2 فص ثوم
زيت
طريقة التحضير
- شوحى البصل مع الثوم فى شوية زيت ومعهم اللحمه المفرومه ثم ضعى الطماطم والفلفل الأخضر والبهارات والملح والفلفل وشطه حسب الرغبه وأتركيهم حتى تستوى اللحمه ( تتعصج )
- فى الخلاط ضعى كوبين من الدقيق والملح والخميره والسكر والفلفل والكمونوالكزبره وأخلطيهم كويس
-ضيفى اليهم الزيت والماء وشغلى الخلاط تانى الى أن تصبح عجينه
-ضيفى باقى الدقيق وشغلى الخلاط حتى تصير العجينه ناعمه
-أمسحى سطح العجين بقليل من الزيت وغلفيها بكيس وأتركيها بمكان دافى لمده ساعه حتى تخمر
-رشى شويه دقيق على أى سطح ومدى العجينه وقطعيها كور صغيره بحجم الرغيف
-وسعى كميه من الحشو داخل الرغيف بعيد عن الأحرف وغطيه بكميه أخرى من العجين
-أقفلى اطراف العجينه بأصابعك مثل القطايف
-أتركيهم حوالى 10 دقائق ثم أضغطى على الأرغفه حتى تلتصق بالحشو
-سخنى القلايه أو الطاسه على نار عاليه وأمسحى الرغيف بقليل من الزيت ثم حمريه فى الطاسه مع التقليب المستمر للرغيف على الوجهين حتى يصبح ذهبى اللون
-يمكن أستبدال العجين بالعيش البلدى العادى وبعدها حطيه فى ورق الفويل وأدخليه الفرن
-قدميه ساخن
وبالهنا والشفا
0 التعليقات
إرسال تعليق