الاثنين، 9 يونيو 2014

طريقة عمل الأكلير


المقادير 

كوب دقيق
4 بيضات
100 جرام زبده
 كوب ماء
 ذرة ملح
 فانيليا

مقادير حشو الكاسترد

2 كوب لبن
1/3 كوب سكر
1/4 كوب نشا
4 صفار بيض
1 معلقه كبيره كاكاو
 فانيليا


مقادير حشوة الكريمه والفراوله 

1 كوب كريمه لبّاني
2 باكو كريمه بودره
 فراوله حسب الرغبة


طريقة التحضير

- ضعى كوب ماء فى أناء على النار وضيفى اليه الزبده وأتركيهم حتى يغلو 

- ضيفى لهم الدقيق وقلبيهم كويس ثم أرفعيهم من على النار

- وضعيهم بأناء أخر حتى يبرد بسرعه 

- بعد ما يبرد ضيفى البيض بالتدريج مع التقليب المستمر 

- وضيفى معهم الفانيليا وقلبى كويس جدا 

- هاتى كيس الحلوى وضعى به العجينه وشكلى العجينه  بشكل طولى وضعيها بصينية الفرن 

- ثم أدخليهم الفرن على درجه حراره 180 حوالى 30 دقيقه 

- وحينما تنضج أخرجيها من الفرن وأحشيها بالحشوه التى تحبيها 

كاسترد أو فراوله 


وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات