المقادير
مقادير الكيكه
نصف كوب لبن
نصف كوب زيت عباد الشمس
كوب سكر
بيضتين
كوب و نصف دقيق منخول
ربع كوب كاكاو خام منخول
معلقتين صغيرين بيكينج باودر
فانيليا
مقادير الكريمه
كوبين و نصف لبن
نصف كوب كريمة خفق سائلة
4 بيضات
نصف كوب سكر
معلقة نشا
فانيليا
مقادير الكرامل
كوب سكر
طريقة التحضير
- قومى بوضع السكر على النار وذوبيه حتى يصبح كراميل ثم صبيه فى قالب الكيك
- ضعى اللبن مع الكريمه على النار وسخنيهم ولكن ارفعيهم عن النار قبل الغليان
- ثم اضبى البيض والسكر والفانيليا والنشا مع بعضهم وصبى عليهم اللبن والكريمه مع التقليب المستمر
- ضعى الخليط فى قالب الكيك فوق الكراميل البارد ومن الأفضل أن تصفيه أثناء وضعه لمنع التكتلات
- وأتركى الخليط حتى يبرد
- سخنى الفرن ثم أدخلى قالب الكيك فى الفرن على درجة حراره 180 درجه وأتركيها لمدة ساعه الا ربع حتى تتماسك
- قدميها بارده وبالهنا والشفا
كيكة قدرة قادر ,سالى فؤاد,كيكه جديده,كيكه بالكراميل ,مقادير الكيكه,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,حلو وحادق ,عالم حواء ,الجلفه,الجلفة
مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق