الخميس، 27 نوفمبر 2014

طريقة عمل كيك قدرة قادر


المقادير 

مقادير الكيكه 
نصف كوب لبن
نصف كوب زيت عباد الشمس
كوب سكر
بيضتين 
كوب و نصف دقيق منخول
ربع كوب كاكاو خام منخول
معلقتين صغيرين بيكينج باودر
فانيليا

مقادير الكريمه 
 كوبين و نصف لبن
نصف كوب كريمة خفق سائلة 
4 بيضات
نصف كوب سكر
معلقة نشا
فانيليا

مقادير الكرامل 

 كوب سكر

طريقة التحضير 

- قومى بوضع السكر على النار وذوبيه حتى يصبح كراميل ثم صبيه فى قالب الكيك 
- ضعى اللبن مع الكريمه على النار وسخنيهم ولكن ارفعيهم عن النار قبل الغليان 
- ثم اضبى البيض والسكر والفانيليا والنشا مع بعضهم وصبى عليهم اللبن والكريمه مع التقليب المستمر 
- ضعى الخليط فى قالب الكيك فوق الكراميل البارد ومن الأفضل أن تصفيه أثناء وضعه لمنع التكتلات 
- وأتركى الخليط حتى يبرد 
- سخنى الفرن  ثم أدخلى قالب الكيك فى الفرن على درجة حراره 180 درجه وأتركيها لمدة ساعه الا ربع حتى تتماسك 
- قدميها بارده وبالهنا والشفا 

مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات