الخميس، 24 أغسطس 2017

أسرار وتكات لأحلى طبخه



- عايزه الفراخ يبقى ليها طعم تانى قبل ماتسلقيها شوحيها الاول مع شوية سمن ومستكه وحبهان وفلفل اسود وورق لورا وبعدين صبى عليها مياه مغليه وهتبقى أحلى شوربه

- وانتى بتسوى اكلك خليه دايما على نار هاديه يعنى اول مايغلى وطى النار عليه وسيبه يستوى براحته طعمه هيفرق كتييير 

- بهاراتك اوعى تشتريها جاهزه خليها حبوب وانتى نقيها وبعدين اطحنيها لكن الكزبره والكمون والفلف الاسود حمصيهم الاول شويه على النار قبل ماتطحنيهم وشوفى بقى الطعم هيختلف ازاى 

- علشان تعملى عجينه هشه وطريه للمخبوزات والمعجنات اعجنيها باللبن الرايب هتبقى طريه وهتدعيلى 

- لسلطه خضراء احلى من المطاعم ضيفيلها شرايح بصل وكسبره جافه وملح وليمون وخل وكمون وكسبره خضراء وبقدونس وشبت مع الطماطم والخيار طبعا وممكن تزودى الخضار اللى تحبيه 

- لعمل الارز بالشعريه خلى الشعريه تبقى نصف مقدار الارز علشان يبقى احلى من بتاع المطاعم

- زودى معلقة صغيره سكر للملوخيه والبسله والارز بالبصل هيدى طعم حلوو جدا جربى وهتدعيلى 

- ستيك اللحم علشان يبقى احلى من المطاعم تبليه بملح وفلفل بس 

- السلطه الخضراء علشان تبقى احلى ادعكى البصل بملح وليمون وسبيه على جنب وعند التقديم ضيفيه لباقى المكونات علشان الليمون والملح هيكسر حدة البصل ويمنع ريحتة للفم 

وبالف هنا وشفا مدونة صحتك وصحة طفلك

نصايح للطبخ, على اد الايد, طريقة الطبخ, ال10 نصايح , البهارات ازاى تبقى احلى 

0 التعليقات