الاثنين، 17 مارس 2014

طريقة عمل اللنشون فى المنزل




المقادير

نصف كيلو لحم أحمر مفروم خالى من الدهن 
معلقه صغيره بصل بودر 
معلقه صغيره ثوم بودر
2معلقة كبيره سكر بنى 
معلقه صغيره بابريكا 
مكعب مرقة لحم مطحون 
توابل (ملح وفلفل)
ويمكنك أضافة زيتزن أخضر أو أسود أوفلفل أسود 

الطريقه 

أخلطى المكونات جميعا" فى الكبه وأطحنيهم كويس وشكليها فى شكل أسطوانه وفرغى كل الهواء وضعيها فى كيس بلاستيك داخل الفويل 

وأتركيه فى الثلاجة ليله كامله حتى تختلط النكهات وبعدها ضعيها فى أناء به ماء مغلى وبه بصل وكرفس وورق لورى وحهان 
وأتركيها حوالى ساعه على نار متوسطه الحراره
وبعد ما تشيليها من الماء صفيها كويس وأتركيها حتى تبرد قبل التقطيع 
ومن الممكن حفظها فى الثلاجه فى كميس بلاستيك داخل ورق الفويل لمدة 4أيام وأذا أردتى حفظها أكثر من ذلك فضعيها فى الفريزر 


                                 وبالهنا والشفا

0 التعليقات