المقادير
نصف كيلو لحم أحمر مفروم خالى من الدهن
معلقه صغيره بصل بودر
معلقه صغيره ثوم بودر
2معلقة كبيره سكر بنى
معلقه صغيره بابريكا
مكعب مرقة لحم مطحون
توابل (ملح وفلفل)
ويمكنك أضافة زيتزن أخضر أو أسود أوفلفل أسود
الطريقه
أخلطى المكونات جميعا" فى الكبه وأطحنيهم كويس وشكليها فى شكل أسطوانه وفرغى كل الهواء وضعيها فى كيس بلاستيك داخل الفويل
وأتركيه فى الثلاجة ليله كامله حتى تختلط النكهات وبعدها ضعيها فى أناء به ماء مغلى وبه بصل وكرفس وورق لورى وحهان
وأتركيها حوالى ساعه على نار متوسطه الحراره
وبعد ما تشيليها من الماء صفيها كويس وأتركيها حتى تبرد قبل التقطيع
ومن الممكن حفظها فى الثلاجه فى كميس بلاستيك داخل ورق الفويل لمدة 4أيام وأذا أردتى حفظها أكثر من ذلك فضعيها فى الفريزر
وبالهنا والشفا
0 التعليقات
إرسال تعليق