السبت، 5 أبريل 2014

طريقة عمل البقلاوه


المقادير 

 عجينة الجلاش
  سكر
 سمن سايحه 
 مكسرات مطحونه 

السيرب( الشربات )

1 كوب سكر
 نص كوب ماء
1 ملعقه صغيره عصير ليمون

وأتركيهم على نار متوسطه يغلو حتى الحصول على القوام المطلوب 

الطريقه 

حضرى صينية فرن وياريت تكون مدوره 
أدهنى الصينيه بالسمنه 
شكلى ورق الجلاش على شكل الصينيه (نص كميه الجلاش )وأدهنى مابين كل طبقه وطبقه من الجلاش 

ضيفى السكر الى المكسرات وأحشى بيهم الجلاش 
ثم ضعى باقى طبقات الجلاش وأدهنى بين كل طبقه وطبقه بالسمنه 
ثم أدخليه الفرن حتى تكون ذهبية اللون 
ثم ضعى عليه السيرب (الشربات) أول ما يخرج من الفرن 


                              وبالهنا والشفا 

0 التعليقات