الخميس، 1 مايو 2014

بريانى الخضار و الكارى


المقادير

2 كوب خضار بالكارى
ربع كيلو أرز بسمتى مسلوق
2 معلقه صغيره كركم
2 معلقه كبيره زبده
2 بصله متوسطه
5 فصوص ثوم
كوب لوز مقطع شرائح
زيت
ملح وفلفل
كوب زبادى
ليمونه

الطريقه

-سخنى الفرن على درجة حراره 250
-أحضرى طاجن وأدهنيه بالزبده والكركم من جميع الجوانب
-قطعى البصل شرائح ثم سخنى الزيت وحمرى البصل مع الثوم حتى يأخذ اللون الذهبى
-سخنى الخضار بالكارى بقليل من الماء
-ثم ضعى فى الطاجن طبقه من الأرز المسلوق
-وفوقها طبقه من البصل والثوم المحمرين وفوقهم طبقه من الخضار بالكارى
-وفوقهم طبقه من البصل مره أخرى ومعه شرائح اللوز
-وأخيرا ضعى فوقهم باقى الأرز وضعى على الوجه قليل من الزبده
-غطى الطاجن بورق الفويل وأدخليه الفرن لمدة حوالى 50 دقيقه
-قدميه مع الزبادى

                                  وبالهنا والشفا


0 التعليقات