مقادير العجينه
- 600 جرام دقيق
- كوب ماء دافىء
- نصف كوب زيت
- 2 معلقه صغيره ملح
- زيت للقلى
مقادير الحشو
ربع كيلو بطاطس مكعبات مسلوقه
بصله مفرومه
فصين ثوم مفرومين
معلقه كبيره زيت
معلقه صغيره كمون
2 معلقه صغيره جنزبيل مبشور
معلقه صغيره كزبره
معلقه صغيره كركم
ملح وفلفل وشطه
معلقه كبيره عصير ليمون
ربع كوب كزبره خضراء مفرومه
نصف كوب بسله
كوب قرنبيط بلانشيه
الطريقه
- شوحى البصل والثوم والجنزبيل مع بعضهم ثم ضيفى اليهم كافة التوابل وسبيهم حوالى 5 دقائق
- ضيفى معاهم البسله والقرنبيط والبطاطس وعصير الليمون وملح وفلفل وشويه صغيره أوى ماء
- شيليهم من على النار وضيفى الكزبره
-فى اناء أخر ضيفى الدقيق مع ملح وزيت وشوية ماء وأجنيهم حتى تكون العجينه متماسكه واتركيهم حوالى ساعه
- قطع العجينه دوائر صغير وضعى بها شويه من الحشو وأغلقيها
- حمريها فى زيت ساخن وغزير حتى تصبح ذهبية اللون وقدميها
وبالهنا والشفا
0 التعليقات
إرسال تعليق