المكونات
كنافه
معلقة فانيليا
سمن سائح
سكر
السيرب (الشربات)
2 كوب سكر
2 كوب ماء
عصير نصف ليمونه
معلقه صغيره فانيليا
- ضيفى السكر والماء وضعيهم على النار يغلو وأستمرى فى التقليب حتى تعطى قوام تقيل شويه
- ضعى عصير نصف ليمونه ومعلقة الفانيليا وأتركيهم حوالى دقيقتين ثم أطفى عليه وأتركيه يبرد
للحشو والتزين
مكسرات
طريقة التحضير
-قطى الكنافه الى قطع بيدك لتكون من غير تكتلات
-ذوبى السمن ثم ضعيه على الكنافه
-قلبى الكنافه مع السمنه لتصبح طريه
ضعى نصف مقدار الكنافه فى صينية الفرن واضغطى عليها جيدا
-ضيفى المكسرات الى الكنافه وممكن تضيفى معها شوية سكر
-ضعى باقى مقدار الكنافه ثم أضغطى عليها أيضا
-ضعيها بالفرن حوالى نصف ساعه حتى تصبح ذهبية اللون
- وممكن تلفيها على البوتجاز من فوق ولكن لازم أن تستمرى فى دوران الصينيه
-بعد ما تخرجيها من الفرن ضيفى اليها الشربات
وبالهنا والشفا
0 التعليقات
إرسال تعليق