الأربعاء، 7 مايو 2014

طريقة عمل الكنافه


المكونات 

كنافه 
معلقة فانيليا 
سمن سائح 
سكر 

السيرب (الشربات)

2 كوب سكر 

2 كوب ماء 

عصير نصف ليمونه 

معلقه صغيره فانيليا 

- ضيفى السكر والماء وضعيهم على النار يغلو وأستمرى فى التقليب حتى تعطى قوام تقيل شويه
- ضعى عصير نصف ليمونه ومعلقة الفانيليا وأتركيهم حوالى دقيقتين ثم أطفى عليه وأتركيه يبرد 


للحشو والتزين 

مكسرات 

طريقة التحضير 

-قطى الكنافه الى قطع بيدك لتكون من غير تكتلات 
-ذوبى السمن ثم ضعيه على الكنافه 
-قلبى الكنافه مع السمنه لتصبح طريه 
ضعى نصف مقدار الكنافه فى صينية الفرن واضغطى عليها جيدا 
-ضيفى المكسرات الى الكنافه وممكن تضيفى معها شوية سكر 
-ضعى باقى مقدار الكنافه ثم أضغطى عليها أيضا 
-ضعيها بالفرن حوالى نصف ساعه حتى تصبح ذهبية اللون 
- وممكن تلفيها على البوتجاز من فوق ولكن لازم أن تستمرى فى دوران الصينيه
-بعد ما تخرجيها من الفرن ضيفى اليها الشربات 

                               وبالهنا والشفا 

0 التعليقات