الاثنين، 5 مايو، 2014

طريقة عمل القطايف



مكونات العجينه 




نصف كوب سميد 



ربع كوب سكر 



3 كوب ماء 



2 كوب دقيق 



2 معلقه صغيره بيكنج بودر 



الطريقه 



أخلطى كافة المكونات وضعيها بالخلاط وأخلطيهم كويس ثم أتركيها حوالى نصف ساعه 



- سخنى صاج على النار ثم صبى بها العجين على شكل دوانر صغيره 



-أتركيها قليلا حتى تحمر من جهه واحده 



السيرب ( الشربات )



- ضعى 2 كوب سكر مع كوب ماء وأتركيهم يغلو كويس على النار



-  وبعدها ضعى عصير نصف ليمونه وأتركيهم على نار متوسطه حوالى 10 دقائق وممكن تضعى قليلا من الفانيليا 




مكونات الحشوه 



قشطه او كريمه 

سكر 
فستق أو أى نوع تفضليه من المكسرات 



الطريقه 



- أخلطى المكسرات مع السكر جيدا وضيفى اليهم معلقه من السيرب  (الشربات) حتى يتماسك 



- ضعى قليلا من خليط الحشو فى قلب القطايف وأجعلى الجهه الحمرا من القطايف أسفل 



- اقفلى قرص القطايف على شكل نصف دائرى بللى أصابعك بالماء واضغطى عليها جيدا 



- سخنى الزيت واقلى به القطايف حتى تصبح ذهبيه اللون ثم ارفعيها 



- أغمسى القطايف فى السيرب  (الشربات) ثم شيليها وضعيها بمصفى حتى تتخلصى من السيرب الزائد 



- رصيها فى طبق التقديم  وقدميها 


              بالهنا والشفا وكل عام وأنتم بخير جميعا  




0 التعليقات