المقادير
4 كيلو زيتون أخضر
ربع كيلو فلفل أخضر حامى
كوب ونصف من عصير الليمون مع الأحتفاظ بقشر الليمون
كوب زيت زيتون
كوبين ملح
3 لتر ماء
طريقة التحضير
- أفرزى الزيتون وشيلى منه الزيتون الفاسد
- أغسليه كويس جدا ثم اصنعى ثلاث ة شقوق فى كل زيتونه بالسكينه
- أنقعيه فى الماء ثلاث أيام مع تغير الماء فى اليوم مرتين أوثلاثه حتى تزيلى عنه المراره
- أغلى كوبين ماء وضعى كمية الملح وقلبيهم حتى يذوب الملح ثم ضعى باقى كمية الماء وأتركيهم ليبردوا
- قطعى الليمون قطع صغيره وقطعى الفلفل
- ضعى الزيتون فى برطمان التخليل وضعى معه عصير الليمون والزيت وقطع الليمونت والفلفل
- وحركى البرطمان حتى يختلطوا المكونات داخله
- ضعى خليط الماء والملح والخل ووزعيه كويس
- على وجه البرطمان ضعى طبقه من قشر الليمون
- وأقفلى البرطمان كويس وأتركيه حوالى 3 اسابيع
وكل عام وأنتم بخير
مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق