الثلاثاء، 24 يونيو 2014

طريقة تخليل الزيتون الأخضر


المقادير 

4 كيلو زيتون أخضر
ربع كيلو فلفل أخضر حامى 
كوب ونصف من عصير الليمون مع الأحتفاظ بقشر الليمون  
كوب زيت زيتون 
كوبين ملح 
3 لتر ماء  


طريقة التحضير 

- أفرزى الزيتون وشيلى منه الزيتون الفاسد 

- أغسليه كويس جدا ثم اصنعى ثلاث ة شقوق فى كل زيتونه  بالسكينه 

- أنقعيه فى الماء ثلاث أيام مع تغير الماء فى اليوم مرتين أوثلاثه حتى تزيلى عنه المراره 

- أغلى كوبين ماء وضعى كمية الملح وقلبيهم حتى يذوب الملح ثم ضعى باقى كمية الماء  وأتركيهم ليبردوا 


- قطعى الليمون  قطع صغيره وقطعى الفلفل

- ضعى الزيتون فى برطمان التخليل وضعى معه عصير الليمون والزيت وقطع الليمونت والفلفل 

- وحركى البرطمان حتى يختلطوا  المكونات داخله 

- ضعى خليط الماء والملح والخل ووزعيه كويس 

- على وجه البرطمان ضعى طبقه من قشر الليمون 

- وأقفلى البرطمان كويس وأتركيه حوالى 3 اسابيع 


وكل عام وأنتم بخير 

 مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات