المقادير
2 كيلو لفت
4 حبات بنجر
نص كوب ملح خشن
6 كوب ماء
نص كوب خل
معلقتين سكر
4 فصوص ثوم
برطمان يسع 4 كيلو
طريقة التحضير
- فى أناء كبير ضعى الملح ومعه كوب ونصف ماء مغلى وقلبيهم كويس حتى يذوب الملح
- ثم ضعى معهم السكر والخل و5 كوبيات ماء بارد ونقلبهم كويس ونترك الخليط حتى يبرد
- نغسل اللفت والبنجر كويس وزيلى منهم الزوائد بالسكينه
- ثم قطعيهم بالطريقه التى تحبيها ولكن لابد أن تكون القطعه متوسطه مش سميكه ولا رفيعه
- قشرى الثوم ورصى اللفت والبنجر فى البرطمان ومعهم فصوص الثوم
- أكبسى اللفت كويس فى البرطمان ولا تتركى فراغات
- ضيفى لهم خليط الماء والملح والخل
- وممكن تضعى على وجه البرطمان ورقات عنب تعطى له طعم
- اقفلى البرطمان كويس وبأحكام وأتركيه حوالى 3 أسابيع
وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق