الثلاثاء، 10 يونيو 2014

طريقة عمل اللفت المخلل


المقادير

2 كيلو لفت
4 حبات بنجر
نص كوب ملح خشن
6 كوب ماء 
نص كوب خل
معلقتين سكر
4 فصوص ثوم 
برطمان يسع 4 كيلو 


طريقة التحضير 

- فى أناء كبير ضعى الملح ومعه كوب ونصف ماء مغلى وقلبيهم كويس حتى يذوب الملح 

- ثم ضعى معهم السكر والخل و5 كوبيات ماء بارد ونقلبهم كويس ونترك الخليط حتى يبرد

- نغسل اللفت والبنجر كويس وزيلى منهم الزوائد بالسكينه 

- ثم قطعيهم بالطريقه التى تحبيها ولكن لابد أن تكون القطعه متوسطه مش سميكه ولا رفيعه 

-  قشرى الثوم ورصى اللفت والبنجر فى البرطمان ومعهم فصوص الثوم 

- أكبسى اللفت كويس فى البرطمان ولا تتركى فراغات 

- ضيفى لهم خليط الماء والملح والخل 

- وممكن تضعى على وجه البرطمان ورقات عنب تعطى له طعم

- اقفلى البرطمان كويس وبأحكام وأتركيه حوالى 3 أسابيع 



وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك  

0 التعليقات