الخميس، 5 يونيو 2014

طريقة عمل تارت البطاطس


المقادير

كيلو بطاطس 
6 بيضات
6 بصلات
كوب جبنه مشكله (موتزريلا مبشوره - شيدر مبشوره - ورومي مبشوره)
نص كوب كريمه 
ملح وفلفل 
 بابريكا و جوزه الطيب
زيت 


طريقة التحضير

- قشرى البطاطس مكعبات صغيره وأغسليها ونشفيها 
- قطعى البصل مكعبات صغيره ونضع زيت على النار ونضع به البصل والبطاطس
- ونقلبيهم كويس حتى يستوى البطاطس وتكون طريه 
- ولكن لانحمر البصل يدبل فقط
-  أخلطى الكريمه مع البيض وكوب الجبنه المشكله (رومى مبشوره -موتزاريلا مبشوره  - شيدر مبشوره)
- وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم كويس مع بعضهم 
- نضع خليط البيض مع  البطاطس والبصل ونتركها على نار متوسطه حتى تأخذ اللون الذهبى ويستوى الجزء الأسفل 
- ثم نقلبها على صينيه ونضعها على الوجه الأخر حتى يأخذ نفس اللون 
- وممكن تدهنى البيركس وتضعى عليه جبنه موتزاريلا على الوجه وتدخليه الفرن 


وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات