الاثنين، 22 سبتمبر 2014

طريقة عمل كيكة الروانى

كيكة الروانى


المقادير

 كوبين دقيق
 كوب جوز هند
 كوب الا ربع زبدة او سمنة
 بيضتين
 كوب سكر
 كوب لبن او كوب زبادى
معلقه صغيره فانيليا
نصف كيس بيكنج بودر

طريقة التحضير 

قبل أى شيئ أعملى السيرب وأتركيه حتى يبرد تماما

ثم سخنى الفرن

ضعى الزبده مع السكر ثم ضيفى اللبن والبيض والفانيليا وأضربيهم مع بعض كويس

ضيفى اليهم الدقيق ونضع كوب الا ربع جوز هند (الباقى زينى بيهم الكيكه فى الأخر)

ثم ضيفى لهم البيكنج بودر وقلبى كويس حتى يتجانس الخليط

أدهنى البيركس بالزبده ثم ضعى فيه الخليط 

ثم أدخليها  فرن عالى حوالى ربع ساعه 

ثم هدى الفرن على 180 وأتركيها حوالى نصف ساعه ثم أختبريها بالسكين

وبعد ماتخرج من الفرن أصنعى بها خروم بالشوكه ثم أسقيها بالسيرب البارد واتركيها تبرد

زينيها بباقى الجوز هند وبالهنا والشفا 

متفتحيش عليها قبل مرور نصف ساعه 

أسهل كيكة روانى,  الكيكه بجوز الهند ,حلويات , أسهل طرق الحلويات , شربات الحلويات 

مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات