طريقه عمل العيش الشامى

العيش الشامى


هذه المقادير تكفى ل 18 رغيف

المقادير


 ملعقة كبيرة خميرة 
   كوب ونصف ماء  
 ملعقتين صغيرين سكر
 3 كوب دقيق
  ملعقة كبيرة لبن بودره 
 نصف ملعقة صغيرة ملح 
  6 ملعقة كبيرة زيت


طريقة التحضير 

- ضعى الماء والسكر والخميره وأخلطيهم مع بعض كويس 

- وفى وعاء أخر كبير ضعى به الدقيق والملح واللبن البودره 

- ثم ضيفى عليهم الزيت وبعدها ضيفى خليط الخميره وأعجنيهم كلهم مع بعض حتى تصبح العجينه طريه بايدك 

- لو لقيتى العجينه ناشفه ضيفى ليها شوية ماء وأذا كانت طريه زياده عن اللزوم ضيفى شوية دقيق 

- قسمى العجينه الى 18 كوره وضعيهم بصينيه مرشوشه دقيق وأتركيهم نصف ساعه يخمروا 

- بعد ماتخمر خذى كوره كوره وافرديها بالنشابه وضعيها بالطاسه على النار لحد ما تلاحظى انها بتفقفق أقلبيه على الوجه الأخر حتى يستوى 

- بعدها لفيه بفوطه علشان مينشفش 

- وممكن حفظه بالفريزر 

وبالهنا والشفا 

مدونة صحتك وصحة طفلك

ليست هناك تعليقات:

جميع الحقوق محفوظة لــ صحتك وصحة طفلك 2014-2013

تصميم :نور فكرى