العيش الشامى
هذه المقادير تكفى ل 18 رغيف
المقادير
ملعقة كبيرة خميرة
كوب ونصف ماء
ملعقتين صغيرين سكر
3 كوب دقيق
ملعقة كبيرة لبن بودره
نصف ملعقة صغيرة ملح
6 ملعقة كبيرة زيت
طريقة التحضير
- ضعى الماء والسكر والخميره وأخلطيهم مع بعض كويس
- وفى وعاء أخر كبير ضعى به الدقيق والملح واللبن البودره
- ثم ضيفى عليهم الزيت وبعدها ضيفى خليط الخميره وأعجنيهم كلهم مع بعض حتى تصبح العجينه طريه بايدك
- لو لقيتى العجينه ناشفه ضيفى ليها شوية ماء وأذا كانت طريه زياده عن اللزوم ضيفى شوية دقيق
- قسمى العجينه الى 18 كوره وضعيهم بصينيه مرشوشه دقيق وأتركيهم نصف ساعه يخمروا
- بعد ماتخمر خذى كوره كوره وافرديها بالنشابه وضعيها بالطاسه على النار لحد ما تلاحظى انها بتفقفق أقلبيه على الوجه الأخر حتى يستوى
- بعدها لفيه بفوطه علشان مينشفش
- وممكن حفظه بالفريزر
عيش شامى ,العيش السورى ,مخبوزات بالمنزل ,الخبز الشامى بالمنزل ,كويتيات,عالم حواء ,الجلفه,مجلة سيدتى,لك النسائيه,أطيب طبخه,أكلات صحيه,مخبوزات صحيه
وبالهنا والشفا
مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق