الثلاثاء، 28 أكتوبر 2014

طريقة عمل البسيسه المصريه


المقادير 

كوب ونصف دقيق ذرة  
كوب دقيق  
6 بيضات 
 ملعقة صغيرة بكينج بودر
  كوب عصير برتقال 
  فانيليا 
 3 معلقة كبيرة سمن 
 نصف كوب زيت 
 كوب سكر 
 بشر ليمونة 

طريقة التحضير 

- ضيفى دقيق الذره الى الدقيق الأبيض وأنخايهم كويس وضيفى معهم البيكنج بودر

- أضربى البيض وضعى عليه الفانيليا 

- أضربى السمن مع الزيت وضيفى لهم السكر وأضربيهم تانى 

- بعد ما يتقل قوامهم ضعى معهم البيض المضروب وبشر الليمونه 

- قلبيهم كويس ثم ضيفى لهم الدقيق بالتدريج مع التقليب المستمر 

- ثم نضيف اليهم عصير البرتقال حتى تصبح العجينه لينه 

- صبى العجينه فى صينيه مدهونه بالسمنه وأدخليها فرن ساخن 

- سوف تستغرق 45 دقيقه فى درجة حراره متوسطه حتى تنضج 


وبالهنا والشفا 

مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات