فتة لحمه للعيد
كل عام وأنتم بخير جميعا
المكونات
لحمه
أرز
عصير طماطم
خل
ثوم
ملح وفلفل
طريقة التحضير
- أسلقى اللحمه وخذى شوربتها
- أعملى أرز أبيض بالطريقه العاديه
- لعمل الصلصه دقى 6 فصوص ثوم وحمريهم فى شوية سمن أوزبده ثم ضعى عليهم عصير الطماطم وملح وفلفل وأتركيها حتى تتسبك (يعنى تتقل )
- حضرى عيش محمص أو طرى زى ماتحبى وقطعيه قطع صغيره
- وضعيه فى صينيه غويطه وغطيه بالشوربه وغطى الصينيه
- ثم حضرى ثوم مدقوق وحمريه فى السمنه على النار وأما يحمر ضعى عليه شوية خل مش كتير حوالى ربع كوب وبعدين حطى الثوم بالخل على العيش والشوربه
- وغطيهم تانى لحد ما العيش يشرب الشوربه
- اللحمه ممكن تشوحيه بشويه سمن وحبة ملح وفلفل حتى تحمر لونها
- وعند الاكل ضعى العيش و غطيه بالارز وضعى عليهم الصلصه وفوقهم اللحمه
طريقة عمل الفته,أكلات العيد الكبير,أكلات المناسبات,أطيب طبخه,حلو وحادق ,مطبخ 101,أكلات الشيف شربينى,اكلات الشيف نجلاء ,أكلات على قد الأيد,
وبالهنا والشفا
مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق