الجمعة، 3 أكتوبر، 2014

فتة لحمه للعيد

فتة لحمه للعيد



كل عام وأنتم بخير جميعا 


المكونات 


لحمه 
أرز 
عصير طماطم 
خل 
ثوم 
ملح وفلفل 


طريقة التحضير 

- أسلقى اللحمه وخذى شوربتها 

- أعملى أرز أبيض بالطريقه العاديه 

- لعمل الصلصه دقى 6 فصوص ثوم وحمريهم فى شوية سمن أوزبده ثم ضعى عليهم عصير الطماطم وملح وفلفل وأتركيها حتى تتسبك (يعنى تتقل )

- حضرى عيش محمص أو طرى زى ماتحبى  وقطعيه قطع صغيره 

- وضعيه فى صينيه غويطه وغطيه بالشوربه وغطى الصينيه 

- ثم حضرى ثوم مدقوق وحمريه فى السمنه على النار وأما يحمر ضعى عليه شوية خل مش كتير حوالى ربع كوب وبعدين حطى الثوم بالخل على العيش والشوربه 

- وغطيهم تانى لحد ما العيش يشرب الشوربه

- اللحمه ممكن تشوحيه بشويه سمن وحبة ملح وفلفل حتى تحمر لونها  

- وعند الاكل ضعى العيش و غطيه بالارز وضعى عليهم الصلصه وفوقهم اللحمه 

وبالهنا والشفا 

مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات