الأحد، 30 مارس 2014

طريقة عمل الأرز البريانى بالفراخ


وصفة  شرقية شهية و محببة جدا

المقادير (تكفى ل4 أفراد)


4 قطع صدور دجاج مقطعة
2 كوب أرز بسمتى 
4 فصوص ثوم 
1 كوب سمن 
حبة بطاطس كبيرة
ورقتين لورا
معلقتين زعفران 
معلقتين كارى وحبهان 
كوبين زبادى 
كركم 

طريقة الطهى 

نغسل الأرز ونتركه فى ماء دافىء ثلث ساعه 
ضعى على النار أناء به 7 أكواب ماء ونضع بيه ملح ومعلقتين زيت وبعد ما تغلى الماء نضع به الأرز ونتركه حوالى 8 دقائق ثم نصفيه ونتركه 
نقطع حبة البطاطس مكعبات ونشوحها فى السمنه حتى تصبح ذهبية اللون 
نشيل البطاطس ونضع مكانها الفراخ ونشوحها حتى النضج و وتكون ذهبية اللون 
نشيل الفراخ ونضع مكانها البصل حتى يدبل ونضيف اليه الثوم نضيف الكارى والكركم والملح والزبادى والحبهان والبطاطس وقطع الدجاج  ونقلبهم جيدا على نار هادئه ونتركهم حوالى  10 دقائق 
فى أناء كبير ضعى نصف كمية الأرز ثم خلطة الدجاج ثم باقى الأرز ووزعى الزعفران فوق الأرز غطى الأناء وأـركيه على نار هادئه حوالى 20-25 دقيقه حتى يكتمل النضج 

                       
                         وبالهنا والشفا ويارب يعجبكم 

صحة طفلك,صحة المرأه,نصائح نسائيه,المطبخ,

0 التعليقات