الأربعاء، 30 أبريل، 2014

كفتة الحاتى


**المقادير **

نص كيلو لحم ضانى مفروم 
بصله متوسطه 
ا حبة طماطم مفرومه 
2 ملعقة كبيره  خل 
3 ملاعقه كبيره بقسماط مطحون 
1 معلقه صغيره ليه 
بهارات 
زعتر 
فحمه 

**الطريقه **

-ضعى كافة المكونات مع اللحم ماعدا البصل والطماطم 
-أخلطيهم مع بعض كويس ثم أدخليهم الثلاجه وأتركيهم حوالى نص ساعه 
-حضرى أسياخ خشبيه 
- بللى يديكى بماء البصل والطماطم المبشورين ولفى الكفته على الأسياخ 
-كررى ذلك حتى تنتهى كمية اللحم 
-ثم ادخليها الفرن أشويها على  الشوايه  حتى تستوى 
-أخرجيها من الفرن لفيها بورق فويل وسخنى قطعة الفحم وضعيها معهم فى الفرن مرة أخرى 
-وأتركيهم 10 دقائق حتى تأخذ رائحة الشوى 
-حضرى طبق التقديم وافرشيه بالبقدونس ثم ضعى عليه الكفته 

                   وبالهنا والشفا ويارب تعجبكم 

0 التعليقات