الخميس، 15 مايو 2014

طريقة عمل الكبسه


المكونات

- لحمه
- أرز بسمتى    
- بصل
- حبهان
- قرنفل
- قرفة عيدان
- كركم
- كارى
- بهارات
- سمن
- زنجبيل فريش
- ورق لورا
- ملح
-المكسرات  ( صنوبر – فستق – كاجو – لوز – زبيب )


طريقة التحضير

- قطعى اللحمه قطع متوسطه

- أحضرى حله كبيره  شوحى اللحمه مع البصل على النار وضيفى لهم شوية زنجبيل فريش وعودين قرفه والبهارات وورق لورى والكركم والكارى وقرنفل وحبهان وملح وفلفل وقلبيهم كويس جدا 

- أضيفى المرقة أو الشوربه للحمة على النار

- أغسلى الأرزالبسمتى وصفيه كويس من الماء وأضيفيه للحمة والمرقة وإتركيه حتى النضج

- أحضرى حله اخرى وشوحى فيها  اللوز والصنوبر فى شوية زيت على الناروضيفى لهم شوية ملح 

- أغرفى الكبسه فى طبق التقديم وزينيها بالمكسرات المحمصه والفستق والزبيب 



                                 وبالهنا والشفا 

0 التعليقات