المكونات
- لحمه
- أرز بسمتى
- بصل
- حبهان
- قرنفل
- قرفة عيدان
- كركم
- كارى
- بهارات
- سمن
- زنجبيل فريش
- ورق لورا
- ملح
-المكسرات ( صنوبر – فستق – كاجو – لوز – زبيب )
طريقة التحضير
- قطعى اللحمه قطع متوسطه
- أحضرى حله كبيره شوحى اللحمه مع البصل على النار وضيفى لهم شوية زنجبيل فريش وعودين قرفه والبهارات وورق لورى والكركم والكارى وقرنفل وحبهان وملح وفلفل وقلبيهم كويس جدا
- أضيفى المرقة أو الشوربه للحمة على النار
- أغسلى الأرزالبسمتى وصفيه كويس من الماء وأضيفيه للحمة والمرقة وإتركيه حتى النضج
- أحضرى حله اخرى وشوحى فيها اللوز والصنوبر فى شوية زيت على الناروضيفى لهم شوية ملح
- أغرفى الكبسه فى طبق التقديم وزينيها بالمكسرات المحمصه والفستق والزبيب
وبالهنا والشفا
0 التعليقات
إرسال تعليق