الثلاثاء، 27 مايو، 2014

طريقة عمل الكبيبة


المقادير


نصف كيلو لحمة مفرومة

ربع كيلو  برغل ناعم 
بصلتين كبار 
مكعب مرقة
مكسرات حسب الرغبه
  قرفة وبهارات
ملح وفلفل
 جوزة الطيب
معلقتين زبده

طريقة التحضير


- أول حاجه أنقعى البرغل حوالى نصف ساعه فى الماء 


- قطعى البصل قطع صغيره وشوحيه فى الزبده حتى يدبل 



- ضيفى اليه اللحمه المفرومه والتوابل وممكن تضيفى مكسرات حسب رغبتك 



- اتركيهم حتى تنضج اللحمه 



- بعد نقع البرغل نصف ساعه صفيه وأفرميه فى الكبه كويس جدا 



- ضيفى البرغل مع اللحمه وقلبيهم كويس حتى تمتزجوا 



- شكلى العجينه بالشكل التى ترغبى فيه ثم ضعيها فى الفريزر  حوالى ساعتين 



- بعد خروجها من الفريزر أقليها فى زيت غزير  

  
وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك

0 التعليقات