الثلاثاء، 27 مايو 2014

طريقة عمل الكبيبة


المقادير


نصف كيلو لحمة مفرومة

ربع كيلو  برغل ناعم 
بصلتين كبار 
مكعب مرقة
مكسرات حسب الرغبه
  قرفة وبهارات
ملح وفلفل
 جوزة الطيب
معلقتين زبده

طريقة التحضير


- أول حاجه أنقعى البرغل حوالى نصف ساعه فى الماء 


- قطعى البصل قطع صغيره وشوحيه فى الزبده حتى يدبل 



- ضيفى اليه اللحمه المفرومه والتوابل وممكن تضيفى مكسرات حسب رغبتك 



- اتركيهم حتى تنضج اللحمه 



- بعد نقع البرغل نصف ساعه صفيه وأفرميه فى الكبه كويس جدا 



- ضيفى البرغل مع اللحمه وقلبيهم كويس حتى تمتزجوا 



- شكلى العجينه بالشكل التى ترغبى فيه ثم ضعيها فى الفريزر  حوالى ساعتين 



- بعد خروجها من الفريزر أقليها فى زيت غزير  

  
وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك

0 التعليقات