الأحد، 25 مايو 2014

أعملى التونه بأيدك فى المنزل


المقادير

سمكه تونه 
بصل 
ثوم 
جزر
ليمون 
ملح وفلفل وكمون 
ورق لورى 
خل
زيت 


طريقه التحضير 

نظفى السمكه كويس وشيلى منها سلسلة الظهر وأغسليها جيدا 

قطعي السمكه الى فصوص متوسطه 

ضعى عليها ثوم مدقوق وملح وفلفل وكمون وليمون وأتركيها فى التتبيله 

حضرى حله كبيره وضعى بها ماء وجزر وبصر مبشور بملح وفلفل وورق لورى ومعلقة خل وعصير ليونه وأرفعيهم على النار  

عند غليان الماء ضعى فيها السمكه المتبله 
وسبيها ساعه حتى تستوى ثم أطفى عليها النار 
وضعيها فى مصفاه 

فصصى  رأس ثوم ودقيه بملح وكمون  

ثم أحضرى حله وضعى بها نصف كوب زيت وربع كوب خل والثوم المدقوق وعصير ثلاث ليمونات وأتركيهم على النار

ثم ضعى معهم السمك المقطع فصوص   

وأتركيهم يغلو حوالى 10 دقائق 

ثم أحفظيه فى علبه بالثلاجه 



                                  وبالهنا والشفا 

0 التعليقات