الاثنين، 12 مايو، 2014

طريقه عمل البقسماط



**المقادير**

- 6 كوب دقيق  
- كوب زيت 
- 2كوب ماء
- ملعقه خميره فوريه
- ملعقه صغيره بيكنج بودر   
- شوية سكر
- شوية ملح
- ينسون وشمر (حسب الرغبه)
- سمسم



**طريقة التحضير** 

- أطحنى الينسون والشمر قليلا ثم حمرى السمسم  

 - ضيفى  الزيت مع الدقيق وأعجنى العجينه كويس جدا 

- ضيفى الخميره  الفوريه والسكر الى الماء

- ثم ضعيهم على العحينه وضيفى لهم باقى المكونات 

- أتركى العجينه حوالى ساعتين حتى تخمر كويس 

- بعد ماتخمر العجينه كويس قطعى العجينه على شكل أصابع أو على شكل حلقات كما تحبى 

- سخنى الفرن  ثم سويه على نار عاليه داخل الفرن 


                               وبالهنا والشفا  

0 التعليقات