الثلاثاء، 10 يونيو 2014

طريقة عمل الكرواسون



المقادير

4 كوب دقيق
300 جرام زبده
 ملعقه سكر
 ملعقه  خميره
 رشة ملح
 ماء 
 بيضه

 الحشوه 

 جبنة شيدر
 شوكولاتة للدهن

طريقة التحضير

- أخلطى الدقيق مع السكر والخميره وذرة ملح وضعى معهم شوية ماء حسب ماتحتاج العجينه 

- أعجنيهم مع بعضهم كويس حتى تكون العجينه مرنه معاكى 

- أفردى العجينه بالنشابه ورشى عليها شويه دقيق صغيرين 

- ضعى الزبده بين كيسين نايلون وافرديها بالنشابه ثم أدخليها الثلاجه حتى تتجمد

- ثم أخرجيها وضعيها داخل العجين وأقفلى العجين عليها مثل الظرف 

- ثم افرديها بالنشابه وبعدها طبقيها تانى طبقات وأدخليها الثلاجه وأتركيها ساعه  
- كررى هذه العمليه عدة مرات
  
- أخيرا أفردى العجين وقطعيه على شكال مثلثات أوأى شكل تحبيه 

- أحشى العجينه بالجبنه أو بالشيكولاته القابله للدهن 

- ثم لفى العجينه وشكليها على شكل الكرواسون 

- أدخليها الفرن وأتركيها تخبز حوالى 20 دقيقه  


وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات