المقادير
4 كوب دقيق
300 جرام زبده
ملعقه سكر
ملعقه خميره
رشة ملح
ماء
بيضه
الحشوه
جبنة شيدر
شوكولاتة للدهن
طريقة التحضير
- أخلطى الدقيق مع السكر والخميره وذرة ملح وضعى معهم شوية ماء حسب ماتحتاج العجينه
- أعجنيهم مع بعضهم كويس حتى تكون العجينه مرنه معاكى
- أفردى العجينه بالنشابه ورشى عليها شويه دقيق صغيرين
- ضعى الزبده بين كيسين نايلون وافرديها بالنشابه ثم أدخليها الثلاجه حتى تتجمد
- ثم أخرجيها وضعيها داخل العجين وأقفلى العجين عليها مثل الظرف
- ثم افرديها بالنشابه وبعدها طبقيها تانى طبقات وأدخليها الثلاجه وأتركيها ساعه
- كررى هذه العمليه عدة مرات
- أخيرا أفردى العجين وقطعيه على شكال مثلثات أوأى شكل تحبيه
- أحشى العجينه بالجبنه أو بالشيكولاته القابله للدهن
- ثم لفى العجينه وشكليها على شكل الكرواسون
- أدخليها الفرن وأتركيها تخبز حوالى 20 دقيقه
وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق