الفلافل المصريه بالمنزل


المقادير


 كوب فول
 حزمة بصل أخضر
 حزمة بقدونس
 حزمة شبت
 حزمة كزبرة خضراء
 رأس ثوم كبيرة
ملعقة  كزبرة ناشفه
ربع ملعقة صغيرة كربونات الصوديوم
 للتزين سمسم 



طريقة التحضير 


- أنقعى كميه الفول يوم كامل فى الماء حتى يكون سهل الفرم 

- بعدها صفيه من الماء وضعى معاه البقدونس والشبت والكزبره والبصل الأخضر 
وضعيهم فى الكبه وأفرميهم كويس

- أفرمى النوم مع الكسبره الناشفه والملح وضفيهم للخليط اللى فى الكبه 

- وأخلطيهم مع بعض كويس  ثم ضعى عليهم الكربونات الصوديوم وأخلطيهم كويس

- شكلى العجين على شكل كور وأضغطى عليهم كويس 

- وضعى  على كل وجه سمسم 

- ثم أقليها بالزيت الساخن حتى تحمر



وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك  

أكلات شعبيه ,أكلات على أد الأيد,الأكلات المصريه  

ليست هناك تعليقات:

جميع الحقوق محفوظة لــ صحتك وصحة طفلك 2014-2013

تصميم :نور فكرى