الاثنين، 9 يونيو 2014

الفلافل المصريه بالمنزل


المقادير


 كوب فول
 حزمة بصل أخضر
 حزمة بقدونس
 حزمة شبت
 حزمة كزبرة خضراء
 رأس ثوم كبيرة
ملعقة  كزبرة ناشفه
ربع ملعقة صغيرة كربونات الصوديوم
 للتزين سمسم 



طريقة التحضير 


- أنقعى كميه الفول يوم كامل فى الماء حتى يكون سهل الفرم 

- بعدها صفيه من الماء وضعى معاه البقدونس والشبت والكزبره والبصل الأخضر 
وضعيهم فى الكبه وأفرميهم كويس

- أفرمى النوم مع الكسبره الناشفه والملح وضفيهم للخليط اللى فى الكبه 

- وأخلطيهم مع بعض كويس  ثم ضعى عليهم الكربونات الصوديوم وأخلطيهم كويس

- شكلى العجين على شكل كور وأضغطى عليهم كويس 

- وضعى  على كل وجه سمسم 

- ثم أقليها بالزيت الساخن حتى تحمر



وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك  

أكلات شعبيه ,أكلات على أد الأيد,الأكلات المصريه  

0 التعليقات