المقادير
باذنجان
طماطم
نصف كيلو لحمة مفرومة
ملح وفلفل
ملعقة بصل بودرة
2 كوب ارز غير مغسول
ملعقة زيت
ملعقة بهارات
مرقة لحمة
ملعقة صلصة
للزينة صنوبر محمص أو مكسرات
طريقة التحضير
-أدهنى شرائح الباذنجان وشرائح الطماطم بالزيت وأشويهم
- عصجى اللحمه المفرومه وتبليها بالملح والفلفل وضعى عليها بودرة البصل
- فى حله ضعى معلقة الزيت ثم ضيفى عليها الأرز والبهارات وقلبيهم كويس
- ضعى معهم مرقه اللحمه وصلصة طماطم وقلبيهم وأتركيهم حتى يستوى الأرز
- فى قالب ضعى شرائح الطماطم المشويه ثم طبقه من اللحمه المفرومه
- وضعى عليهم الأرز ثم طبقه من الباذنجان المشوى
- ثم ضعى عليه ورق فويل وغطيه كويس وأدخليه الفرن
- أتركيه حوالى 10 دقائق
- ثم أقلبيه على طبق التقديم وزينيه بالصنوبر أو بالمكسرات
وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق