المقادير
  باذنجان
  طماطم
نصف  كيلو لحمة مفرومة 
 ملح وفلفل
 ملعقة بصل بودرة
2 كوب ارز غير مغسول
 ملعقة زيت
 ملعقة بهارات
 مرقة لحمة 
  ملعقة صلصة
  للزينة صنوبر محمص أو مكسرات
طريقة التحضير
 -أدهنى شرائح الباذنجان وشرائح الطماطم بالزيت وأشويهم 
- عصجى اللحمه المفرومه وتبليها بالملح والفلفل وضعى عليها بودرة البصل 
- فى حله ضعى معلقة الزيت ثم ضيفى عليها الأرز والبهارات وقلبيهم كويس
- ضعى معهم مرقه اللحمه وصلصة طماطم وقلبيهم وأتركيهم حتى يستوى الأرز 
- فى قالب ضعى شرائح الطماطم المشويه ثم طبقه من اللحمه المفرومه 
- وضعى عليهم الأرز ثم طبقه من الباذنجان المشوى 
- ثم ضعى عليه ورق فويل وغطيه كويس وأدخليه الفرن 
- أتركيه حوالى 10 دقائق 
- ثم أقلبيه على طبق التقديم وزينيه بالصنوبر أو بالمكسرات 
وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك
.jpg)
0 التعليقات
إرسال تعليق