الجمعة، 6 يونيو 2014

الليمون بعصفر السريع لرمضان


المقادير


 كيلوليمون
3 كوب عصير ليمون 
3 ملعقة كبيرةعصفر 
معلقة كبيرة زيت زيتون 
نص  كوب ملح خشن 
 ملعقتين كبار حبة البركة
فلفل حامى
كوب خل 
  
طريقة التحضير

ضعى الليمون فى ماء على النار حتى  يغلى ثم غيرى الماء وأنقعيه فى ماء لمدة 3 أيام 

ولكن كل يوم غيرى مايته مرتين 

حتى لايكون ممر وبعد ثلاث أيام  شقى كل ليمونه 

شق صغير مش كبير وأحشيها بالخلطه 

(عصفر -شطه -ملح -حبة البركه )

نحضر البرطما ن ونضع به طبقه من الليمون المحشى بالخلطه وطبقه من الخليط 

ولما نخلص كميه الليمون نضع الفلفل الحامى 

نضع للبرطمان عصير الليمون وشوية خل وحبة ملح مش كتير 

وماء نغطيه وعلى وجهه نضع زيت ونقفل البرطمان كويس 

ممكن نحفظه بالثلاجه حتى يستوى البرطمان حوالى أسبوعين ثلاثه

 يعنى ممكن نلحق نعمله قبل رمضان 

وبالهنا والشفا وكل عام وأنتم بخير


مدونة صحتك وصحة طفلك

الليمون الخلل ,ليمون أبو عصفر ,طريقة عمل الليمون بعصفر 

0 التعليقات