كباب الحاتى بالمنزل


المقادير

كيلو لحمه ضانى
 مقادير التتبيلة
حبة طماطم
بصله كبيره
ثلاث فصوص ثوم
معلقه كبيره صويا صوص
زعتر فريش
معلقتين خل
ملح وفلفل
بهارات اللحم
ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة عسل أبيض

طريقة التحضير 

- ضعى كافة مكونات التتبيله ماعدا  الملح مع بعضها فى الخلاط وأضربيهم كويس حتى تصبح خليط ناعم 

- ضعى التتبيله على اللحمه وغطيها وأحفظيها بالثلاجه يوم كامل 

- ثم قبل الطهى مباشرة ضعى الملح

-  ضعى المقلاه على النار أوالجريل وسخنيه كويس ثم ضعى عليها اللحمه 

- وزعى اللحمه كويس فى المقلاه وأتركيها 5 دقائق حتى تاخذ لون الشوى وقلبيها على وجهها الأخر حتى تأخذ نفس اللون 

- ثم ارفعيه من على النار وضعيها فى صينية الفرن

- وضعى معها قطعة فحم مشتعله ولكن طفيها بقطرات من الزيت

- غطيها بورق الفويل وأدخليها الفرن 

- يكون الفرن ساخن ودرجة حرارته متوسطه وأتركيها حوالى 30 دقيقه حتى تنضج 


وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك 

ليست هناك تعليقات:

جميع الحقوق محفوظة لــ صحتك وصحة طفلك 2014-2013

تصميم :نور فكرى