الثلاثاء، 10 يونيو، 2014

كباب الحاتى بالمنزل


المقادير

كيلو لحمه ضانى
 مقادير التتبيلة
حبة طماطم
بصله كبيره
ثلاث فصوص ثوم
معلقه كبيره صويا صوص
زعتر فريش
معلقتين خل
ملح وفلفل
بهارات اللحم
ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة عسل أبيض

طريقة التحضير 

- ضعى كافة مكونات التتبيله ماعدا  الملح مع بعضها فى الخلاط وأضربيهم كويس حتى تصبح خليط ناعم 

- ضعى التتبيله على اللحمه وغطيها وأحفظيها بالثلاجه يوم كامل 

- ثم قبل الطهى مباشرة ضعى الملح

-  ضعى المقلاه على النار أوالجريل وسخنيه كويس ثم ضعى عليها اللحمه 

- وزعى اللحمه كويس فى المقلاه وأتركيها 5 دقائق حتى تاخذ لون الشوى وقلبيها على وجهها الأخر حتى تأخذ نفس اللون 

- ثم ارفعيه من على النار وضعيها فى صينية الفرن

- وضعى معها قطعة فحم مشتعله ولكن طفيها بقطرات من الزيت

- غطيها بورق الفويل وأدخليها الفرن 

- يكون الفرن ساخن ودرجة حرارته متوسطه وأتركيها حوالى 30 دقيقه حتى تنضج 


وبالهنا والشفا مدونة صحتك وصحة طفلك 

0 التعليقات