الخميس، 2 أكتوبر 2014

فخده ضانى وأرز بالخلطه للعيد

فخده ضانى وأرز بالخلطه 



كل عام وأنتم بخير أيام قليله ويهل علينا عيد الأضحى المبارك 

المقادير

 فخدة ضاني
 كيلو فلفل رومي أحمر
4 كوب زبادى
 5 معالق صغيرة خل تفاح
 كيلو أرز
ملح وفلفل أسود 
بهارات ومعلقه كارى 
 كوب زيت
 بندق
 كوب ماء
 فلفل ألوان مقطع قطع صغيرة
فحم



طريقة التحضير 

- أخلى الفخده من العضم وبعدين تبليها بالزبادى والتوابل وخل التفاح 

- وسبيها فى التتبيله يوم كامل بالثلاجه 

- قطعى الفلفل الرومى قطع صغيره وأحشى الفخده بيه مع التتبيله المنقوعه فيه 

- ثم أدهنيها بالزيت وأدخليها الفرن حتى تستوى وتأخذ اللون الأحمر حوالى ساعه أو أكثر شويه 

- ثم سخنى قطعتين فحم حتى يصبح لونهم أحمر وأطفيهم بنقطه زيت وضعيهم مع الفخده وهى سخنه وغطيهم بالفويل 

- صفى الصوص اللى نازل من الفخده وضعيه مع الأرز على النار وضعى معهم الكارى وملح وبندق أو أى مكسرات تحبيها 

وماءوقلبيهم كويس وخلى النار هاديه عليهم 

- حتى يستوى الارز وبعد ماتستوى الفخده قطعيها شرائح وضعيها على أطباق الأرز 

وبالهنا والشفا 
مدونة صحتك وصحة طفلك  

0 التعليقات