فخده ضانى وأرز بالخلطه
كل عام وأنتم بخير أيام قليله ويهل علينا عيد الأضحى المبارك
المقادير
فخدة ضاني
كيلو فلفل رومي أحمر
4 كوب زبادى
5 معالق صغيرة خل تفاح
كيلو أرز
ملح وفلفل أسود
بهارات ومعلقه كارى
كوب زيت
بندق
كوب ماء
فلفل ألوان مقطع قطع صغيرة
فحم
طريقة التحضير
- أخلى الفخده من العضم وبعدين تبليها بالزبادى والتوابل وخل التفاح
- وسبيها فى التتبيله يوم كامل بالثلاجه
- قطعى الفلفل الرومى قطع صغيره وأحشى الفخده بيه مع التتبيله المنقوعه فيه
- ثم أدهنيها بالزيت وأدخليها الفرن حتى تستوى وتأخذ اللون الأحمر حوالى ساعه أو أكثر شويه
- ثم سخنى قطعتين فحم حتى يصبح لونهم أحمر وأطفيهم بنقطه زيت وضعيهم مع الفخده وهى سخنه وغطيهم بالفويل
- صفى الصوص اللى نازل من الفخده وضعيه مع الأرز على النار وضعى معهم الكارى وملح وبندق أو أى مكسرات تحبيها
وماءوقلبيهم كويس وخلى النار هاديه عليهم
- حتى يستوى الارز وبعد ماتستوى الفخده قطعيها شرائح وضعيها على أطباق الأرز
وبالهنا والشفا
طريقة عمل الفخده الضانى,ضانى بالفرن,لحم الغنم ,أطيب طبخه,بداويه,أكلات أم حسن,مطبخ حواء عالم حواء,أكلات عيد الأضحى,
مدونة صحتك وصحة طفلك
0 التعليقات
إرسال تعليق